Pesupulbri doseerimisliini uus automaatikasüsteem

Mayeri Industries AS on 100-protsendiliselt Eesit kapitalil põhinev Baltikumi suurim tarbekeemiatehas. Ettevõtte tooteportfelli kuulub 16 kaubamärki neljas erinevas tootegrupis: kodukeemia, autokeemia, aiakeemia ja lahustid.

1889.aastal baltisakslase Richard Mayeri poolt asutatud ettevõtte lipulaevaks on kodukeemia bränd Mayeri, mis kannab endas firma põhiväärtusi.

Juhtlause “Ohutu Sinule, ohutu keskkonnale!” väljendab ettevõtte vastutustundlikku tootmist ja tooteid. Mayeri usub, et pesu- ja puhastusvahendeid on võimalik toota looduskeskkonda negatiivselt mõjutamata. Ettevõte teadvustab, et kõike ei saa saavutada ühekorraga – kõrgtehnoloogia rakendamine tootmises on kallis. Ettevõte liigub samm-sammult puhtama tootmise ja loodustsäästvamate toodete poole.

Väljakutse:

Kliendil on äärmiselt vana pesupulbri doseerimisliin, mille automaatika on juhitav väga vana trükkplaadipõhise PLC (PC) poolt. Süsteemiga on tihti rikked ja sellega kaasnevad probleemid, mis ei võimalda toota probleemivabalt. Projekti käigus projekteerisime valmis automaatikakilbi, lõime uue juhtimise ja tegime vajalikud montaažitööd.

Doseerimisliin on valmistatud 1994.aastal ning selle juhtsüsteem koosneb tänapäeva mõttes väga antiiksetest komponentidest, millele on kas väga keeruline või täiesti võimatu leida komponente rikete korral. Kuna süsteemil esines väga tihti rikkeid just automaatikakomponentidest tingituna, kuid seadme enda mehaanilised ja konstruktsioonilised komponendid olid kvaliteetsed ja hooldus- ning remondikõlbulikud, pöördus klient meie poole sooviga uuendada automaatikasüsteem.

Meie eesmärgiks oli luua tänapäevane ja pika ressursiga automaatikasüsteem. See tähendas, et oli vaja kaardistada, millest seade koosneb, mis on kriitilise tähtsusega komponendid, mida tuleks kasutada ka uues süsteemis ning mida saab teha teisiti.

Projekti käigus teostatud tööd:

Projekti käigus kulus suur hulk tunde seadme ja selle komponentide üksikasjalikule kaardistamisele, kuna juhtimises kasutati mõningaid eriskummalisi lahendusi, siis oli oluline täpselt aru saada mis, miks ja kuidas. Raskendavaks asjaoluks oli seadme omapärane konstruktsioon, misõttu ei olnud meil võimalik paigaldada tavapärane põrandakilp. Samuti ei olnud võimalik paigaldada ka vajalike mõõtudega pindpaigaldusega kilpi ning pidime tegema kogu kilbi sisu valmis erimõõtudega montaažiplaadi peale ja projekti käigus tõsteti see vanasse kilpi sisse.

Põhjaliku kaardistamise tulemusel saadi vajalikud andmed ning projekteeriti kogu uus automaatikasüsteem, ehitati kilp, tegime uue PLC programmi ja programmeerisime ka uue HMI. Lühikese perioodi jooksul tehti kõik vajalikud objektitööd ja seejärel käikuvõtt ning häälestamine.

Tulemus:

Uue automaatikasüsteemi abil kasutati ära olemasolev seade ning lisati elueale uuesti aastaid otsa. Töödejärgselt paranes süsteemi töökindlus, varem pidevalt esinenud rikked kadusid ära ning seeläbi muutus tööprotsess sujuvaks ja stabiilseks. Tänu sellele, et tegime uue programmi ning projekteerisime ja ehitasime uue automaatikakilbi on kliendil võimalik alati pöörduda meie poole ning saada kiirelt abi, mis varem ei olnud võimalik, sest selle seadme jaoks kohapealset tuge polnud.

Klient: MAYERI INDUSTRIES AS, TABIVERE TOOTMINE

Valdkond: KEEMIATÖÖSTUS

Projekti käigus teostatud tööd:

  • Lähteinfo koondamine
  • Automaatikaprotsessi analüüs
  • Automaatikasüsteemi projekteerimine
  • Automaatikakilbi projekteerimine ja ehitus
  • Objekti montaaž
  • PLC programmeerimine
  • HMI programmeerimine
  • Süsteemi häälestus
  • Dokumentatsiooni ja skeemide koostamine

Soovid oma tootmist efektiivsemaks muuta?

Atemixi tehaste doktorid viivad iga tehase tippvormi ja aitavad seda vormi hoida.

      Kontaktandmed
      Hinnapäringuga kiire
      Varuosa
      Tootja
      Tootekood
      Nimetus
      Kogus
      Sobib ka asendus
      jah


        Contact details
        Request is urgent
        Spare part
        Manufacturer
        Product code
        Name
        Quantity
        Substitute allowed
        yes