Toidutööstuse palletiseerimise robotjaam

JP Foods AS tegeleb mereandide töötlemise, hulgimüügi ja jaemüügiga alates aastast 1992. Toiduaintetetööstuses soovitakse kasutada efektiivseid tehnoloogiaid, mis võimaldavad tagada kõrge kvaliteedi ja lihtsustada mahukaid tööülesandeid. JP Foods tooted on kõrgelt hinnatud kogu Euroopas.

Miks protsessi robotiseerimine on oluline?

Toidutööstuse palletiseerimise robotjaam aitab täita tööülesande, mille puhul on oluline tootmiskindluse tagamine. Valmistoodangu ladustamine kaubaalustele on füüsiliselt nõudlik töö ja ka võimalik tootmise pudelikael, kui valmistoodang ei liigu tootmise lõppfaasist edasi. Kaubaaluste täitmise robot leevendab tööjõupuudust positsioonil, millele on tööjõudu keeruline leida ja ootamatuste korral (näiteks haigestumised) tööjõudu kiirelt asendada. Tulemuseks on stabiilne ja ühtlane töövoog, mis toob efektiivsuse tõusult ka kokkuhoidu tootjale.

Projekt koosneb:

  • Robot Fanuc M-20iB/25 (erinõue: peab olema pestav)
  • 2 custom-made vaakumhaaratsit (sõltuvalt karbi tüübist) võimekusega tõsta niiskes keskkonnas
  • Turvakardinad
  • Andurid, sensorid, kaabeldus, automaatikakomponendid

Robotjaama tööala kirjeldus:

Robotjaama täidetav tööprotsess on kastide ladustamine tootmisliinilt transpordialustele. Et see oleks võimalik, integreerisime roboti tootmisliiniga nii, et tootmisliini konveier transpordib pappkasti pakendatud tooted robotile haaramiseks sobivasse positsiooni. Karpide tuvastamiseks roboti haaramispositsioonis konveieri lõpus kasutatakse optilisi andureid.

Roboti ülesanne on pakkimisprotsessi käigus ka vahepapi asetamine alusele ning mõnede toodete puhul ka kihtide vahele, et tagada tootevirna stabiilsus kaubaalusel.

Kaubaaluste etteandmine ja täidetud aluste transport toimub käsikahveltõstukiga. Aluste täpseks positsioneerimiseks on roboti tööalasse paigaldatud kaks aluste piirajat koos aluse tuvastuse anduritega.

Roboti tööpiirkond on ümbritsetud turvaalaga, mida määratlevad turvakardinad. Robot on varustatud 4 hädastopiga. Kuna roboti tööruum peab olema pestav, asuvad automaatikakilp ja roboti kontroller tööalaga külgnevas ruumis.

Tulenevalt toiduainetetööstuse nõuetest tohib pestavates ruumides kasutada vaid IP67 standardile vastavat veekindlat robotit. Roboti tööd juhitakse läbi operaatori valitud programmi.

 

Tulemus:

Robotiseeritud palletiseerimine aitab tagada suurema tootmisvõimsuse samal ajal vähendades töötajate füüsilist koormust. Toodete kaubaalustele ladustamise voog on ühtlane kogu 10-tunnise vahetuse vältel ning võimaldab seeläbi tootmist paremini planeerida ja efektiivsust tõsta. Toiduainetetööstuse nõuetele vastav pestab tööstusrobot aitab kaasa ka parema tootekvaliteedi tagamisele.

Klient: JP Foods AS

Valdkond: TOIDUAINETETÖÖSTUS

Töödeldavad tooted:

  • Kast 1: 120mmx150mmx250mm
  • Kast 2 :180mmx350mmx350mm

Tehnilised andmed

  • Toote maksimaalne kaal: 9 kg
  • Vajalik tsükliaeg: 6 kasti minutis
  • Aluse tüüp: EUR 800x1200x144mm
  • Täidetud aluse maksimaalne kõrgus: 1200 mm
  • Tööaeg: 10 tundi päevas

Robotjaama täidetavad tööprotsessid

  • Tootekasti olemasolu ja positsiooni tuvastamine
  • Vahepapi asetamine transpordialusele
  • Toodete ladustamine transpordialustele vastavalt eelprogrammeeritud mustrile

Soovid oma tootmist efektiivsemaks muuta?

Atemixi tehaste doktorid viivad iga tehase tippvormi ja aitavad seda vormi hoida.

      Kontaktandmed

      Hinnapäringuga kiire

      Varuosa

      Tootja

      Tootekood

      Nimetus

      Kogus

      Sobib ka asendus

      jah


        Contact details

        Request is urgent

        Spare part

        Manufacturer

        Product code

        Name

        Quantity

        Substitute allowed

        yes